Tradicija

Svi ljubitelji ćevapa znaju poneki djelić priče o Rubelj grillu. Kroz godine su od djelića te priče nastale legende i pokoji mit.
Saznajte iz prve ruke pravu priču o Rubelju.

Prvo prodajno mjesto Rubelj grilla je otvoreno 1982. godine pod imenom "Ruby grill", premda je većina ljudi govorila kako ide na ćevape "kod Rubelja". Kiosk "Brvnara" je vrlo brzo postao pojam za najbolje ćevape i neizbježna destinacija za svakog pravog ljubitelja ćevapa. Najbolji ćevapi su se jeli "kod Rubelja". Razlog tome je bio vrlo jednostavan - prvi smo sami odvajali junetinu od kosti, pripremali smjesu po svojoj, izvornoj recepturi i svaki dan dobivali svježe lepinje iz Banja Luke. Ime Rubelj postalo je brend za ćevape.

Ivan Rubelj je 1997. godine izašao iz tog obiteljskog posla i otisnuo se širom svijeta u potrazi za novim poslovnim izazovima, te vođenje poslova prepustio bratu. Nakon povratka iz Amerike ga je ljubav prema tom poslu, želja da pomogne novim generacijama obitelji Rubelj i vizija povratka brenda Rubelj u dane stare slave ponukala da ponovno otvori svoj dućan pod imenom "Ruby Comes Back". Nakon smrti brata svi Rubelj grill dućani su ponovno objedinjeni pod jednim imenom "Rubelj grill" i vodstvom Ivana Rubelja, čovjeka od kojeg je cijela priča i počela. Za Rubelj grill je to značilo povratak tradiciji kvalitete i obnovu legendarnog imena. Vraćena je izvorna receptura, koja uključuje dobavljače domaćeg mesa. Dovedeni su majstori iz Banja Luke i Sarajeva koji su napravili recept za originalnu Rubelj lepinju. Pokrenuta je veleprodaja i licenciranje originalnih Rubelj proizvoda partnerima širom Hrvatske. Rubelj grill je danas ime koje ponosno stoji iza svojih proizvoda i svojom tradicijom garantira kvalitetu.